Церковные страсти .

Свідомий
Контактная информация:

Re: Церковные страсти .

• Цитата
  • Залогинтесь, чтобы отметить сообщение лайком

Сообщение Свідомий »

Очільника хору з Лаври звинуватили в розбещенні семінариста: жертва ледь не скоїла самогубство

Изображение

Разом з тим, зараз отець УПЦ МП роздає інтерв’ю та видає себе за духовного авторитета.

Керівника хору Київської духовної академії і семінарії архімандрита УПЦ МП Романа Підлубняка звинуватили у розбещенні семінариста. Жертва насильства нібито намагалася накласти на себе руки.

Відповідну заяву зі звинуваченнями зробив журналіст Олександр Бойко. Він наголосив, що постраждалий – його товариш зі студентських років.

“Коли я навчався в КДА (Київській духовній академії – УНІАН), ми винаймали втрьох кімнату на Печерську. Я і ще два семінаристи. Один співав у семінарському хорі, яким керував Підлубняк. Цього хлопця Підлубняк і спокусив. Від цього в нього почав їхати дах, він ледве не кинувся під метро. Добре, що з ним був наш третій сусід, і він його втримав і привів додому. Це та ситуація, що сталася на моїх очах. Я бачив, як він божеволів після “події” і потім збирав себе в одне ціле просто по крихтах”, – поділився Бойко.
Журналіст зауважив, що не згадував би про цю історію, якби отець Роман не став аж надто активно вдавати із себе морального авторитета, роздаючи інтерв’ю про лавру, віру та церкву.

Изображение

Отець Роман праворуч / instagram.com/lavra.hor

“Так от: ніф*га він не авторитет! Що? Думаєте, він за всі ці роки покаявся, змінив орієнтацію і не став далі ламати чиїсь душі? Я не стежив за його пригодами, але дуже сумніваюся, що перестав творити таке психологічне та фізичне насильство над своїми жертвами”, – написав журналіст.
Бойко переконаний, що в УПЦ МП та Києво-Печерській лаврі чудово знали про діяльність Підлубняка, але не намагалися йому перешкодити. Журналіст готовий довести свої слова у суді.
“Якщо отець Роман не згоден, то нехай подає на мене до суду щодо захисту честі та гідності. Але врахуйте, я як журналіст навіть у суді маю право не розкривати свої джерела інформації. Хто і що, говорити не буду, якщо та людина захоче про це сказати – це буде його вибір, а так жодних імен не буде”, – додав Бойко.

Сам Підлубняк наразі на звинувачення не відреагував, як і УПЦ МП.
Anella2
Старожил
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Anella2 »

Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 12:48 pm Только ты мне тычешь а сама ноль ответа почему в УПЦ МП не отпевают воинов ВСУ .Я так и ответа не услышал
Так ты его не увидел. Просто потому, что не настроен был увидеть. Несся с очередной копной сена и пропустил мимо глаз не только опровержение твоего утверждения, но и ролик выложенный Олегом. Вот, не поленилась в теме порыться. :)
viewtopic.php?p=49974#p49974
Ну и чтобы ты точно убедился скопирую часть текста "РЕЗОЛЮЦІІ щорічних зборів священнослужителів Української Православної Церкви, які відповідають за духовно-пастирську опіку вірних УПЦ військовослужбовців, правоохоронців та особового складу інших силових структур України"
(Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, 8-9 лютого 2023 року)
Ми висловлюємо вдячність Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України і Священному Синоду УПЦ за рішення про установлення окремого поминального дня напередодні Дня захисника і захисниць України -“Козацької поминальної суботи”. Також підтримуємо практику звершення відспівувань полеглих захисників Батьківщини не одним священником, а соборно. При цьому, категорично засуджуємо беззаконні й аморальні дії тих представників органів місцевого самоврядування, які через власні переконання або під чиїмось тиском у різний спосіб перешкоджають членам родин загиблих воїнів звершувати відспівування в храмах Української Православної Церкви. Похорон героя – це не місце спекуляції чи політиканських ігрищ і змагань.
А про то, как именно проходят похороны погибшего воина можно увидеть в ролике, выложенном Олегом в посте viewtopic.php?p=50014#p50014
Очень красноречивый ролик. Как священник ПЦУ отец Роман превращает похороны в митинг против УПЦ. Вместо того, чтобы говорить о погибшем и утешать его родных, он обличает "конкурентов". 11 минут. И это - к сожалению - уровень клира ПЦУ. Там дикий кадровый голод. И это - реальность, к сожалению.
Ну, опять же , чтобы тебе не рыться - вот этот ролик. Помниться ты написал что в нем "священники УПЦ пьют и ругаются матом". Вот на это ссылку лень искать. Но для меня - это показатель того, насколько внимательно и серьезно ты относишься к материалу. :)
Anella2
Старожил
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Anella2 »

На все остальные твои вопросы тоже ищи ответы по тексту. То, что ты их не видишь - не значит, что их нет. Просто ты очень невнимателен.
Со многими твоими вопросами росно так же как с этим - про отпевание. Уже в самом твоем опросе заложен пропагандистский лозунг и ничего больше. Попробуй сам взять один из вопросов и поработать с ним по той методике анализа информации, которую я тебе описала выше.
Например вот эта фраза
Почему в церквях УПЦ МП оправдывают войну
вполне подойдет для анализа. Займись лучше этим, чем грязными сплетнями из желтой прессы. Больше толку будет.
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Anella2 писал(а): Апрель 21, 2023, 2:29 pm
Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 12:48 pm Только ты мне тычешь а сама ноль ответа почему в УПЦ МП не отпевают воинов ВСУ .Я так и ответа не услышал
Так ты его не увидел. Просто потому, что не настроен был увидеть. Несся с очередной копной сена и пропустил мимо глаз не только опровержение твоего утверждения, но и ролик выложенный Олегом. Вот, не поленилась в теме порыться. :)
viewtopic.php?p=49974#p49974
Ну и чтобы ты точно убедился скопирую часть текста "РЕЗОЛЮЦІІ щорічних зборів священнослужителів Української Православної Церкви, які відповідають за духовно-пастирську опіку вірних УПЦ військовослужбовців, правоохоронців та особового складу інших силових структур України"
(Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, 8-9 лютого 2023 року)
Ми висловлюємо вдячність Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України і Священному Синоду УПЦ за рішення про установлення окремого поминального дня напередодні Дня захисника і захисниць України -“Козацької поминальної суботи”. Також підтримуємо практику звершення відспівувань полеглих захисників Батьківщини не одним священником, а соборно. При цьому, категорично засуджуємо беззаконні й аморальні дії тих представників органів місцевого самоврядування, які через власні переконання або під чиїмось тиском у різний спосіб перешкоджають членам родин загиблих воїнів звершувати відспівування в храмах Української Православної Церкви. Похорон героя – це не місце спекуляції чи політиканських ігрищ і змагань.
А про то, как именно проходят похороны погибшего воина можно увидеть в ролике, выложенном Олегом в посте viewtopic.php?p=50014#p50014
Очень красноречивый ролик. Как священник ПЦУ отец Роман превращает похороны в митинг против УПЦ. Вместо того, чтобы говорить о погибшем и утешать его родных, он обличает "конкурентов". 11 минут. И это - к сожалению - уровень клира ПЦУ. Там дикий кадровый голод. И это - реальность, к сожалению.
Ну, опять же , чтобы тебе не рыться - вот этот ролик. Помниться ты написал что в нем "священники УПЦ пьют и ругаются матом". Вот на это ссылку лень искать. Но для меня - это показатель того, насколько внимательно и серьезно ты относишься к материалу. :)
Как это я не настроен?Я вижу только попытки доказать что УПЦ МП типа украинская церковь и помогает армии.Ну да где то кто то единицы помогают .И при этом верхушка УПЦ МП их наказывает .На счет кадрового голода так у нас правила УПЦ МП под контролем РПЦ .А кгбисты с кадрами работают четко .При этом если еще им помогают Кучмы с Януковичами.Все же церковные учебные заведения были под котролем РПЦ .Будут кадры .Все будет со временем .Тут бы московскую заразу выгнать с Украины .
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Прикольно и показательно когда вешают лапшу людям ,пишут на бумаге одно а в реале УПЦ МП отказываются отпевать украинских воинов .И это факт .А сейчас для показухи любую бумажку напишут .Хотя есть много церквей УПЦ которые отмахиваются от руководства УПЦ МП .И это только дело времени когда они перейдут в ПЦУ .Тут же спор о политике руководства УПЦ МП.
Anella2
Старожил
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Anella2 »

Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 4:31 pm
Как это я не настроен?Я вижу только ...
То, что хочешь видеть. Это очень , кстати, показательный момент.
Я раз десять уже говорила - я не спорю с тобой. Делюсь информацией и имеющимися навыками работы с ней. То, насколько ты это воспринимаешь - твоя проблема. Было бы проще, если бы это была только твоя личная проблема. Но это проблема современной Украины. Насколько действенна эта информационно-психологическая компания по расколу общества - суди по себе: вон несколькими постами выше ты (а не кто-то другой) обозвал "тварью" женщину с которой поди не один год вместе работал. И это у тебя так очень легко и естественно получилось. Хочешь освободиться от этого морока? Научись подходить к информации объективно и адекватно ее воспринимать. Речь идет не только про церковные дела. Про любую информацию в принципе.
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Anella2 писал(а): Апрель 21, 2023, 5:06 pm
Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 4:31 pm
Как это я не настроен?Я вижу только ...
То, что хочешь видеть. Это очень , кстати, показательный момент.
Я раз десять уже говорила - я не спорю с тобой. Делюсь информацией и имеющимися навыками работы с ней. То, насколько ты это воспринимаешь - твоя проблема. Было бы проще, если бы это была только твоя личная проблема. Но это проблема современной Украины. Насколько действенна эта информационно-психологическая компания по расколу общества - суди по себе: вон несколькими постами выше ты (а не кто-то другой) обозвал "тварью" женщину с которой поди не один год вместе работал. И это у тебя так очень легко и естественно получилось. Хочешь освободиться от этого морока? Научись подходить к информации объективно и адекватно ее воспринимать. Речь идет не только про церковные дела. Про любую информацию в принципе.
Ну да .Я вижу и слышу то что вижу и слышу .Нормальным людям с УПЦ МП предлагают переходить в ПЦУ .Ну а те что тошнят что россия не враг ,что виновата Украина ,что убийство детей и женщин то воля божья и прочий маразм так куда это деть?Вот и я тебе предлагаю подходить к информации не от российского политпрома .Онуфрий член Синода РПЦ .Факт?Факт.Паша мерседес оправдывал агрессию против Украины?Факт ?Факт .Украинских воинов отказывались отпевать?Факт ?Факт .Да тут послушаешь прихожан то как они вообще тут в Украине могут такое говорить.Ты же фильтруешь информацию так как тебе хочется .А мне уже достаточно того что гундяй ,путин ,медведев защищают УПЦ МП и еще грозят расправой .Значит УПЦ МП для них не враг .А то что там какая то паства помогла украинской армии так она и должна помогать .Мы и говорим об этом и осуждаем тех кто считает ВСУ фашистами,нацистами .Так что хороший ты совет даешь ,только бы не мешало тебе самой относится к информации не избранно .
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Одного священика УПЦ МП вдалось обміняти на 28 українських військових – глава СБУ

Одного зі священиків УПЦ МП, викритих у колабораціонізмі, Україна обміняла на 28 українських військовослужбовців.

Джерело: голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", джерело УП у правоохоронних органах

Деталі: Малюк нагадав, що починаючи з 2022 року порушено кримінальні провадження щодо 61 священнослужителя. Загалом суди вже винесли 7 вироків щодо окремих кліриків, які стали на бік ворога.

За словами глави СБУ, двоє священиків УПЦ МП були передані за обміном.

Пряма мова: "І хочу підкреслити, що ворог дуже цінує своїх агентів у рясах - так, одну таку особу обміняли на 28 українських військовослужбовців".

Деталі: За даними УП, ідеться про священика УПЦ МП Андрія Павленка з Лисичанська, засудженого за державну зраду до 12 років, якого 14 грудня 2022 року українська сторона обміняла, зокрема, на американського активіста. Тоді обміняного церковника зустрічав особисто глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

Малюк також повідомив, що за матеріалами СБУ припинено громадянство України 19 священикам УПЦ МП.

Яка цікава інформація .Анелла скаже вивсьоврьоте .
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Держава-агресорка намагається знищити Православну церкву України. Для цього загарбники проводять кампанію переслідування на тимчасово окупованих територіях. Водночас від російських репресій страждають й інші конфесії.

Про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни за 9 квітня. У звіті розглядаються релігійні репресії Росії на всій території окупованої України від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року.

За даними аналітиків, росія продовжує використовувати релігію як зброю для дискредитації України на міжнародній арені та використовує інформаційні операції на релігійному ґрунті для досягнення військових цілей, попри те, що сама здійснює грубі порушення релігійної свободи в окупованій Україні.

«Російські релігійні переслідування, ймовірно, також є частиною триваючої російської кампанії культурного геноциду та етнічних чисток, спрямованої на знищення ідеї незалежної української нації та Української православної церкви», – йдеться у звіті.

В Інституті вивчення війни припускають, що російська окупаційна влада, ймовірно, проводить кампанію систематичних релігійних переслідувань в окупованій Україні. З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року російські солдати або окупаційна влада вчинили щонайменше 76 актів релігійних переслідувань в Україні. Російська влада закрила, націоналізувала або примусово перетворила щонайменше 26 культових споруд на підконтрольну Кремлю Російську православну церкву Московського патріархату, вбила або захопила щонайменше 29 священнослужителів або релігійних лідерів, а також розграбувала, осквернила або навмисно зруйнувала щонайменше 13 культових споруд на території окупованої України.

«Ці випадки релігійних репресій, швидше за все, не є поодинокими інцидентами, а скоріше частиною цілеспрямованої кампанії, спрямованої на систематичне викорінення “небажаних” релігійних організацій в Україні та просування Московського Патріархату», – пояснили аналітики.
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Росія намагається знищити ПЦУ

Аналітики наголошують, що кампанія Москви з релігійних переслідувань має на меті викорінити Православну церкву України, яку Москва вважає розкольницькою, попри рішення Вселенського Патріарха Константинополя у 2019 році про надання ПЦУ незалежності від Моспатріархату.

В ISW припускають, що російська окупаційна влада планомірно ліквідовує храми ПЦУ на тимчасово окупованих територіях.

«Дослідження ISW виявило, що 34% повідомлених подій переслідування були спрямовані проти ПЦУ», – підкреслили в Інституті вивчення війни.

Цікаво, що Кремль позиціював себе як “захисник християнства загалом і східного православ’я зокрема”. Однак, звіти очевидців свідчать про те, що російська влада націлюється на ПЦУ саме за її українство. До речі, загарбники здійснювали такі цілеспрямовані атаки на церкву навіть під час короткочасної часткової окупації Київської області на початку повномасштабної війни.
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Окупанти закривають церкви та відбирають майно для передання МП

Окупанти планомірно відбирають майно ПЦУ для передання Московському патріархату і ліквідовують богослужіння українською мовою.

Синод РПЦ 7 червня 2022 року ухвалив рішення про офіційне приєднання єпархій ПЦУ в Джанкойської, Сімферопольської та Феодосійської єпархій ПЦУ. Зокрема, “з огляду на необхідність підтримувати ефективний канонічний та адміністративний зв’язок із центральною церковною владою”.

Шість агентів ФСБ Росії провели обшук у церкві ПЦУ в Мелітополі, затримали та депортували її священника за відправу літургії українською, а потім взагалі закрили храм в листопаді 2022 року.

Російська влада передала МП декілька храмів ПЦУ на тимчасово окупованих територіях.

В ISW зазначають, що повний масштаб російських зусиль щодо примусового “навернення” українців на окупованих територіях у російське православ’я незрозумілий. Російська окупаційна влада так не зробила чіткої заяви, яка б дозволяла ПЦУ співіснувати з РПЦ на ТОТ, що викликає занепокоєння з огляду на задокументовані випадки репресій та примусового перетворення церков ПЦУ
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Ворог атакує греко-католиків та протестантів

Окупанти також атакували інші конфесії, які є виразно українськими за культурою. Російські війська захопили двох греко-католицьких священників у Бердянську в листопаді 2022 року. Їх депортували та фактично закрили головну УГКЦ у Мелітополі у грудні 2022-го.

Також бійці Путіна заарештували протестантського пастора та закрили його громаду в Мелітополі через його проукраїнські погляди. До речі, наявні повідомлення з відкритих джерел свідчать, що найбільш поширеними жертвами російського релігійного переслідування після українських православних є протестанти, зокрема євангельські християни-баптисти.

«Протестанти всіх конфесій стали жертвами 34% випадків переслідування, які спостерігав ISW», – додають аналітики.

Баптисти становили 13% жертв – це найбільша окрема група після українських православних. ISW спостерігав за повідомленнями про переслідування баптистів поблизу окупованих Сєвєродонецька, Лисичанська, Маріуполя та Мелітополя.

Цікаво, що найбільше російські війська переслідують протестантів на Півдні. Зокрема, 35% і 48% випадків репресій в окупованих Херсонській і Запорізькій областях відповідно. Окрім того, протестанти постраждали від двох третин випадків репресій в окупованому Маріуполі.

За повідомленнями очевидців, російські солдати поводяться щодо протестантів на окупованих територіях України жорстоко, – зазначають аналітики.

З березня по листопад 2022 року російські військові захопили Херсонський навчальний заклад українських євангельських християн-баптистів. Там розмістили гарнізон і крематорій для кремації своїх вбитих бійців. Ректор інституту заявив, що солдати неодноразово переслідували баптистів, називаючи їх “американськими шпигунами”, “сектантами” та “ворогами російського православного народу”.

Як повідомляють, один російський офіцер сказав працівникам інституту: “Євангельські віряни, ви повинні бути повністю знищені. Проста стрілянина буде занадто легкою для вас. Вас потрібно поховати живцем”. Інший військовий нібито заявив: “Ми поховаємо [баптистських] сектантів, таких як ви”.
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Митрополит Олександр: Я думаю, що влада посадить за стіл переговорів ПЦУ та УПЦ (МП)

Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відповів на питання, що далі буде відбуватися з Києво-печерською лаврою. Він впевнений, що влада організує переговорний процес між представниками УПЦ (МП) і ПЦУ.

“Я надіюсь що це питання буде врегульовано мирним шляхом і оскільки виникли конфліктні ситуації, вони створюють загрозу для нашого загальноцерковного спілкування. Я думаю що відповідні компетентні структури все-таки посадять за стіл перемовин представників двох структур, які в цьому питанні зацікавлені і дійдуть до спільного знаменника”, – сказав митрополит в інтерв’ю для «НовиниLIVE», передає Духовний Фронт України.

На запитання про стратегію ПЦУ щодо Лаври, єрарх зазначив, що прожив у Лаврі 16 років і йому прикро з тієї ситуації, яка зараз відбувається в Лаврі.

“Мені дуже прикро що відбуваються процес саме в такому руслі, як він відбувається. Оскільки його варто було вирішувати абсолютно іншим шляхом. Шлях дуже простий. Потрібно було локалізувати владику Павла, як намісника уже давним-давно. Його ще покійний митрополит Володимир в 12-му році фактично перевів був на Чернігівського кафедру, оскільки уже на той час виникали конфліктні ситуації в яких він був причетний. Якби не було, ви ж знаєте що риба псується з чого? З голови. Варто відтягти голову і далі можна будувати решту нормальних стосунків”, – сказав митрополит Переяславський і Вишневський Олександр.

Митрополит Олександр вважає, що УПЦ (МП) мала проголосити автокефалію і таким чином, проросійські монахи і клірики, самі б покинули Києво-Печерську лавру.

«Ну і звісно потрібно було вирішувати це питання шляхом проголошення знову ж таки автокефалії. Було б проголошено автокефалію, братія яка являється абсолютно проросійською і була б незадоволена політикою загальноцерковною, вона б покинула лавру шукаючи собі більш комфортних проросійських гнізд, а решту братії залишалася б на місцях і просто велася б нормальне церковне життя в українській Лаврі з українським народом і мовлячись за перемогу Українського війська», – сказав архієрей ПЦУ.

За його словами в лаврі є і дуже патріотичні монахи, але є і ті, хто «тримав і до останнього триколор і портрети царя і Путіна в себе в келії». «Тобто треба диференційовано підходити до даного питання, а не спільно на всіх», – підсумував митрополит Олександр, додаючи, що чекатиме на результати від комісії, ініційованої РНБО.
Anella2
Старожил
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Anella2 »

Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 5:23 pm Одного священика УПЦ МП вдалось обміняти на 28 українських військових – глава СБУ

Одного зі священиків УПЦ МП, викритих у колабораціонізмі, Україна обміняла на 28 українських військовослужбовців.

Джерело: голова Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", джерело УП у правоохоронних органах

Деталі: Малюк нагадав, що починаючи з 2022 року порушено кримінальні провадження щодо 61 священнослужителя. Загалом суди вже винесли 7 вироків щодо окремих кліриків, які стали на бік ворога.

Пряма мова: "І хочу підкреслити, що ворог дуже цінує своїх агентів у рясах - так, одну таку особу обміняли на 28 українських військовослужбовців".

Деталі: За даними УП, ідеться про священика УПЦ МП Андрія Павленка з Лисичанська, засудженого за державну зраду до 12 років, якого 14 грудня 2022 року українська сторона обміняла, зокрема, на американського активіста. Тоді обміняного церковника зустрічав особисто глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

Малюк також повідомив, що за матеріалами СБУ припинено громадянство України 19 священикам УПЦ МП.

"Анелла скаже " что ты даже не пытаешься воспринимать информацию адекватно.
1. Сколько приговоров? 7. Сколько всего священнослужителей в Украинской Православной Церкви? Порядка 20 тыс. Сопоставь цифры и сделай выводы.
2. Одного священика УПЦ МП вдалось обміняти на 28 українських військових – глава СБУ. Насколько я знаю, эта информация не подтверждена. Обычно информация по обменам имеет двусторонний характер.
Anella2
Старожил
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Anella2 »

Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 7:03 pm

За даними аналітиків, росія продовжує використовувати релігію як зброю для дискредитації України на міжнародній арені та використовує інформаційні операції на релігійному ґрунті для досягнення військових цілей, попри те, що сама здійснює грубі порушення релігійної свободи в окупованій Україні.

«Російські релігійні переслідування, ймовірно, також є частиною триваючої російської кампанії культурного геноциду та етнічних чисток, спрямованої на знищення ідеї незалежної української нації та Української православної церкви», – йдеться у звіті.

«Ці випадки релігійних репресій, швидше за все, не є поодинокими інцидентами, а скоріше частиною цілеспрямованої кампанії, спрямованої на систематичне викорінення “небажаних” релігійних організацій в Україні та просування Московського Патріархату», – пояснили аналітики.
Только не говори мне, что американцы глупые и перепутали название конфессии.
А про то, что "росія продовжує використовувати релігію як зброю для дискредитації України на міжнародній арені та використовує інформаційні операції на релігійному ґрунті для досягнення військових цілей" я тебе все время и толкую. Именно про это.
Anella2
Старожил
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Anella2 »

Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 7:12 pm Митрополит Олександр: Я думаю, що влада посадить за стіл переговорів ПЦУ та УПЦ (МП)

Митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відповів на питання, що далі буде відбуватися з Києво-печерською лаврою. Він впевнений, що влада організує переговорний процес між представниками УПЦ (МП) і ПЦУ.
А вот здесь - читай внимательно. Отец Александр (Драбинко) говорит в общем и целом очень правильные вещи. Только надо было сначала за стол переговоров сажать, а потом истерики закатывать с административным давлением и нарушением всего что только можно.
Владыка Александр (Драбинко) был правой рукой прошлого главы УПЦ Митрополита Владимира (Сабодана).
«Тобто треба диференційовано підходити до даного питання, а не спільно на всіх», – підсумував митрополит Олександр, додаючи, що чекатиме на результати від комісії, ініційованої РНБО.
А я тебе о чем?
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Anella2 писал(а): Апрель 21, 2023, 9:52 pm
Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 5:23 pm Одного священика УПЦ МП вдалось обміняти на 28 українських військових – глава СБУ

"Анелла скаже " что ты даже не пытаешься воспринимать информацию адекватно.
1. Сколько приговоров? 7. Сколько всего священнослужителей в Украинской Православной Церкви? Порядка 20 тыс. Сопоставь цифры и сделай выводы.
2. Одного священика УПЦ МП вдалось обміняти на 28 українських військових – глава СБУ. Насколько я знаю, эта информация не подтверждена. Обычно информация по обменам имеет двусторонний характер.
Та адекватно воспринимаю .Кощунственно танцевать ,а вот ломать лаврские заборы это для верующих очень даже хорошо.

Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Anella2 писал(а): Апрель 21, 2023, 10:23 pm
Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 7:12 pm Митрополит Олександр: Я думаю, що влада посадить за стіл переговорів ПЦУ та УПЦ (МП)

А вот здесь - читай внимательно. Отец Александр (Драбинко) говорит в общем и целом очень правильные вещи. Только надо было сначала за стол переговоров сажать, а потом истерики закатывать с административным давлением и нарушением всего что только можно.
Владыка Александр (Драбинко) был правой рукой прошлого главы УПЦ Митрополита Владимира (Сабодана).
«Тобто треба диференційовано підходити до даного питання, а не спільно на всіх», – підсумував митрополит Олександр, додаючи, що чекатиме на результати від комісії, ініційованої РНБО.
А я тебе о чем?
Совершенно верно .Только приказ из кремля никаких переговоров .Побольше махача для российских СМИ.Где нормальные священники и паства там тихо перешли в ПЦУ .
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Anella2 писал(а): Апрель 21, 2023, 10:17 pm
Свідомий писал(а): Апрель 21, 2023, 7:03 pm

Только не говори мне, что американцы глупые и перепутали название конфессии.
А про то, что "росія продовжує використовувати релігію як зброю для дискредитації України на міжнародній арені та використовує інформаційні операції на релігійному ґрунті для досягнення військових цілей" я тебе все время и толкую. Именно про это.
Ничего они не перепутали они говорят о Украинской Православной Церкви как в общем о Украинской .А мы говорим об УПЦ МП как части РПЦ .Ты забыла что УПЦ разделилась на УПЦ КП и УПЦ МП где УПЦ МП не признает государственность Украины ,где правится на российском языке ,где распространяется российская пропаганда и где священники помогают российским оккупантам .Поэтому в данном тексте говорится просто про Украинскую церковь .
Свідомий
Контактная информация:

• Цитата

Сообщение Свідомий »

Вот прикольные бумажки найдены в Лавре .

Изображение
Ответить